Smażalniki do pączków


Produkujemy wysokiej klasy smażalniki do pączków.

Produkowane przez nas smażalniki służą do smażenia pączków, faworków nawet ryb. Znajdują swoje zastosowanie w cukierniach, piekarniach, restauracjach, czy kuchniach hotelowych.

smażalnik do pączków




Parametry techniczne

SD - 9.0 SD - 10.5 SDG - 11.5 (z garownią)
Napięcie zasilania 400V; 50 Hz 400V; 50 Hz 400V; 50 Hz
Moc zainstalowana 9000 W 10500 W 11500 W
Wymiary smażalnika
szer. x wys. x dł.
485x1000x780 mm
z otwartym ociekaczem 1340mm
700x1000x1040 mm
z otwartym ociekaczem 1800mm
700x1000x1040 mm
z otwartym ociekaczem 1800mm
Waga smażalnika 45 kg 61,60 kg 88,70 kg
Wymiary zbiornika
dł. x szer. x gł.
Poziom frytury
Ilość frytury

595x430x170 mm
min. 100 mm; max. 130 mm
30,0 l.

830x610x170 mm
min. 100 mm; max. 130 mm
60,0 l.

830x610x170 mm
min. 100 mm; max. 130 mm
60,0 l.

Charakterystyka ogólna

  • Urządzenie jest wykonane ze stali nierdzewnej, która gwarantuje najwyższe standardy higieny i trwałości produktu
  • Jednorazowy wsad (ilość pączków o średnicy. do 85 mm) - 60 szt.
  • Urządzenie jest wyposażone w termoregulator w zakresie od 0 do 210°C oraz dwie lampki kontrolne informujące o załączeniu urządzania i pracy grzałki
  • Zawór spustowy, który umożliwia zlanie zużytego oleju

Smażalniki sprzedawane są w zestawach:

SD - 10.5 SDG - 11.5
Wyciągana grzałka
Sita (2 sztuki)
Wyciągana grzałka
Sita (2 sztuki)
Wywrotnice (5 sztuk)